Skip to content

Leo

Jag är 16 år. Jag har vuxit upp med personlig assistans och med den frihet som personlig assistans ger mig och som jag alltid har haft. För mig finns inget alternativ. Jag vet liksom inget annat.

Med personlig assistans kan jag vara Leo. Jag kan göra mina egna val och jag kan bestämma vad jag vill göra och när. Jag kan leva mitt liv utifrån mig själv.

Med personlig assistans kan jag gå i skolan och lära mig saker. Jag kan spela fotboll med min brorsa och fika på stan med en kompis efter skolan. Jag kan gå på Gröna Lund och jag kan gå på fest. Jag kan ta bussen dit. Jag kan kommunicera. Och eftersom jag kommunicerar med tecken kan min assistent tolka vad jag säger så att den jag talar med förstår. Med personlig assistans kan jag prata med vem jag vill. Och jag kan lita på att någon alltid finns vid min sida som kan se mitt behov när jag inte kan berätta det för att jag känner mig stressad och orolig.

Jag är 16 år och jag måste få fortsätta göra mina egna val, hänga med mina kompisar, vara med min familj. Det skulle vara som tortyr att inte längre kunna vara aktiv och fri att leva mitt liv som jag är van vid.

Att vara utan personlig assistans finns inte ens i min fantasi. För mig finns inget alternativ och jag vet inget annat. Utan personlig assistans skulle min värld raseras och allt som är jag, gå sönder.

Idag är jag fri och kan vara Leo. Låt mig få fortsätta vara det.

 

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *