Hoppa till innehåll

Nora 2019

Jag är den som flyttade från en ort till en annan och förlorade min kommunala assistans. Nu vill socialministern införa en Lex-Nora.

Jag är den som suttit i husarrest i tre år. Förra året hann jag läsa 40 böcker, inklusive alla klassiker och till skillnad från dig så ljuger inte jag om att jag har läst dem.

Jag är den som stirrar på toaletten men inte kan använda den. Och har byggt upp värsta festblåsan.

Jag är den som överklagat till Förvaltningsrätten tre gånger i samma ärende och skrev över 19.000 tecken i det senaste yttrandet.

Jag är den som av tvång byggt upp universums största tålamod. En envis jävel som inte viker ner mig och som sittstrejkar på kommunkontor om jag måste. Jag är den som till slut fått kommunen att inse att den här processen inte längre bara är ett helvete för mig utan också för dem. Och att den kan bli lika lång som Nordirland-konflikten.

Jag är den som drömmer om att kunna sköta mitt arbete på plats på kontoret och inte hemifrån husarresten. Att få jobba över, gå på möten och After Worken. Att få gå kvällskurser inom ledarskap, organisationsarbete och ekonomi.

Jag är den som vill resa runt i Sverige och i världen och prata om funktionshinderpolitik. Som ständigt vill lära mig nya saker och bekämpa orättvisor, rasism, funkofobi och nazism.

Jag heter Nora Eklöv och är 23 år och generalsekreterare för Förbundet Unga Rörelsehindrade. Jag är som andra och vill leva som andra.

Lämna ett svar